Begagnade instrument

Det är en sanning att instrument inte är det billigaste du kan köpa ute på marknaden. Det är på nivån att CSN erbjuder extra lån för de som är musikstuderande och behöver ett nytt instrument. Det bästa man kan göra om man inte går runt med plånboken full av tusenlappar är ju egentligen att hålla ögonen öppna efter begagnade instrument. Var hittar man sådana? Den här artikeln innehåller en rad tips för dig som vill söka dig till second hand-marknaden!

Jag inkluderar redan vissa tips i artiklarna om specifika instrument här på sidan. Se den här sidan mest som ett komplement, och en samlingssida! Tipsen är generella och fungerar förstås inte för alla instrument – vissa är ju så pass sällsynta så att man måste åka utomlands för att ha en chans att få tag på dem.

Tips 1 – Blocket

Blocket är bra. Det var genom blocket jag fyndade mitt eget piano för några år sedan. Det är lite sådär med musik. Oerhört många får infall och vill göra musiken till en seriös hobby, varpå man efter ett par år inser att det inte riktigt fanns tid eller tillräckligt med motivation och möjligheter. Då står gitarren där i ett hörn, och bara väntar på att få säljas begagnat. Och Blocket har också ett så nära samarbete med Mötesplatsen.se så att man dessutom, vid behov, kan fynda en ny partner second-hand. Besök Blocket.

Tips 2 – Tradera

Precis som Blocket en bra sida där folk aktivt lägger upp instrumentannonser. Har två vänner som lyckats få tag på begagnade gitarrer där till riktigt bra pris. Kanske hittar du till och med en flygel där som är till salu för ett bra pris! Besök Tradera.

Tips 3 – Östmans Musik

Östmans Musik, som jag tipsat om tidigare på sidan, byter faktiskt in begagnade instrument. Det är en krångligare procedur, eftersom man måste ringa och fråga vad de har på lager för stunden, men det positiva är att man vet med sig att de som säljer verkligen kan instrument. En vän rapporterade att hon köpt en begagnad flöjt från Östmans, och fått mycket god service.

Även Rylanders musik och Windcorp.se (de senare flera begagnade blåsinstrument) har begagnade instrument till salu. Har du fler tips så får du gärna kontakta sidan!