En DJ höjer stämningen

En DJ eller discjockeys uppgift är framför allt att se till att det spelas bra musik och att övergången mellan låtarna inte blir så tydlig. Oftast förekommer inga pauser mellan spåren och DJ brukar även mixa mellan takterna genom att ändra tempot och därmed också tonen på låtarna. Under studenten så är musik något väldigt stämningshöjande. Många skriver egna texter som de sedan sjunger till nya eller kända melodier. Det är viktigt med bra musik på studentflaket så alla blir nöjda, vad passar då bättre om inte en DJ som man kan önska låtar hos? Det är något som Studentflak.nu erbjuder som tilläggstjänst till sina studentflak de hyr ut i Stockholmsområdet.

En DJ ordnar så att musiken låter bra med en särskild teknik som han eller hon mixar låtarna med. Det finns mycket att lära för den som vill syssla med musik och arbeta som DJ. På dagen för studenten kan det vara skönt att lämna över ansvaret för detta till någon annan. Det är mycket annat som ska göras och planeras under studenten så det kan vara skönt att lämna över detta till någon annan. Det är mat som ska tillagas eller beställer och hus, bord och studentflak som ska dekoreras. Traditionerna kring studenten är många och ofta kommer den med vår och sommar. Man lägger en tid bakom sig och börjar en ny vilket känns både skrämmande och spännande för många. Man vet inte vad framtiden för med sig men förhoppningsvis är det något mycket bra.

En ny tid tar vid

Under flera år de flesta studerat obligatoriska ämnen så som svenska, engelska, historia och matte. När tiden för studenten är inne är det dags att lägga alla dessa prov och tentor bakom sig för att gå in i en ny tids epok. De kan kännas som en väldig lättnad men också lite vemodigt att lämna skola och vänner. Många väljer att studera vidare och gör kanske då detta på annan ort vilket medför en flytt. Det kan vara lätt att man tappar kontakten med sina klasskamrater på detta sätt. Men efter studenten är det också många nya valmöjligheter som öppnar sig. Kanske vill man ge sig av på resa eller så vill man genast börja arbeta. Nu kan man mer fritt välja vad man vill lägga sin tid på och detta kan kännas som att kliva in i vuxen världen på ett vis.

Konstnärlig och emotionell

Musik är så mycket. Det är en form att uttrycka något och att känna sig delaktig. Det är medryckande och underhållande. Faktiskt är musiken en av de största underhållningsformerna vi har. Det är ett sätt att kommunicera och ett stort fritidsintresse för många. Begreppet musik kan ha flera olika definitioner och musikhistorien är väldigt intressant. Det finns idag väldigt många olika musikformer och varierar även väldigt inom olika kulturer och religioner. Är man intresserad av musik finns det mycket att lära för fler tips på DJ:s i Stockholmsområdet rekommenderas den här hemsidan.

Det här inlägget är skrivet av en gästskribent.