Julklapp på tema musik

Som sig bör tar jag så här i juletider och hänvisar till den artikel jag skrev för ett par år sedan om att handla ett musikinstrument i julklapp till någon man tycker om. En av mina egna favoritjulklappar genom tiderna var just en akustisk gitarr, som jag dessvärre aldrig lärde mig spela på särskilt bra. Pianot var mer mitt instrument, men gitarren lärde jag mig mycket värdefullt av. I år har jag dock, eftersom jag numera bor väldigt litet, önskat mig ett digitalt bibliotek av instrumentljud som jag ämnar använda när jag komponerar musik med datorn som hjälpmedel.

Ett musikinstrument är inte särskilt billigt, men man ska inte dra sig från att köpa ett second hand! Jag tycker generellt sätt det finns ett onödigt fokus på “nytt” och “fräscht” när det gäller julklappar. Hellre ett begagnat piano än inget alls!