Privatlärare för att lära sig nytt instrument?

När vi vill lära oss någonting nytt som vi tidigare inte har någon erfarenhet utav så finns det många vägar att gå. Det spelar egentligen ingen roll om exakt vad man ska lära sig, om det är ett nytt ämne, kunskap eller som det var i mitt fall – spela piano. Oavsett vad man ska lära sig så existerar det naturligtvis olika sätt att göra det på. Vissa föredrar att lära sig saker helt själv och på egen hand, det är ofta dessa personer som är mästare på att googla och söka efter svar. Sen finns det också människor som kanske inte har lika mycket tid eller lika mycket energi att spendera. Jag tillhör den sistnämnda skaran. När jag vill lära mig någonting nytt så föredrar jag att någon erfaren förklarar, instruerar samt ger uppgifter så jag utvecklas i lagomt tempo. Jag älskar att lära mig grejer helt enkelt, och då är lärare eller kunniga människor ett utmärkt verktyg att dra nytta utav. Dessutom kompletterar jag det naturligtvis med böcker eller videoklipp, och i slutändan brukar jag också uppnå mina mål.

När jag beslutade mig själv för att lära mig spela piano så trodde många av mina vänner jag var lite galen. Jag har aldrig varit musikalisk, och jag har aldrig kunna spela på ett instrument. Piano däremot är något som alltid legat mig varmt om hjärtat. Den stora frågan var dock hur samt var jag skulle börja? Först av allt var jag naturligtvis tvungen att ha ett piano, och jag köpte ett billigt och begagnat.

Ett piano räckte dock inte långt, jag var inte ens halvvägs. Jag började höra runt bland vänner och bekanta ifall någon kunde spela piano. Tyvärr utan resultat, och det slutade med att jag anlitade en privatlärare. Det var också bland de bästa besluten jag gjort, då jag fick ett personlig bemötande samt privata kurser helt anpassade efter mina nivåer. Det var heller inte särskilt dyrt, och min privatlärare var själv en student på en musikakademi. Så tack för hjälpen säger jag bara, privatlärare stämde inte alls överens med vad jag först trodde det skulle vara. Min rekommendation till dig som ska lära dig något nytt instrument är att göra samma sak som jag. Det går snabbare, du lär dig bättre och du lär dig framförallt rätt saker. Med små medel kan du göra en stor skillnad i din utvecklingstakt, och att anlita en privatlärare är ett sådant!