Terminens sista pianolektion

Jag hade de två sista lektionerna (9 och 10) ganska tätt inpå varandra, för att snabbare få sommarlov. Som jag tidigare skrivit är det ganska omständligt för mig att öva, eftersom jag måste cykla de nio kilometerna till Campus varje gång. Det är liksom lättare att motivera sig till att göra det när man i alla fall ska ut till en föreläsning eller ett seminarium.

Därtill har jag varit väldigt trött på sistone, och har haft svårt att fokusera på pianospelet. Det kräver ju en viss tankeenergi, och med uppsatser, prov och andra projekt har det inte funnits så mycket av den varan över.

I vilket fall, here it goes:

Lektion 9 och 10 – 18/5-2013

Stycken:

“Invention i Bb-dur” – Bach

“Saraband” – Debussy

“Sånger utan ord, No. 7″ – Mendelssohn

På två lektioner har jag fortfarande inte riktigt kommit igång med Bach, men Mendelssohn och Debussy har jag gjort en del framsteg med. “Saraband” är ett ganska komplicerat stycke om man ser till min standard, och jag behöver arbeta mer metodiskt med de svårare fraserna för att nå någonstans.

Men just nu ska jag inte ägna så många rader åt pianolektionerna, eftersom jag inte kommer att ha nästa förrän i september. Istället tänkte jag meddela ett par saker angående Musik-instrument.se. Som några av er säkert har märkt så hamnar bloggen lite i skymundan här. Det är en sida som får den överväldigande majoriteten av sina besökare till de permanenta artiklarna, och på senare tid har jag insett att bloggen egentligen inte fyller någon vidare funktion. Om man bortser från vad den ger mig personligen, förstås.

I framtiden kommer jag därför inte uppdatera bloggen så mycket. Fokus kommer att ligga på de permanenta artiklarna, som jag kommer att uppdatera om det behövs, och kanske utöka om det känns nödvändigt. I vanlig ordning, rapportera gärna eventuella misstag eller felskrivningar genom kontaktformuläret!